Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Rara råvaror i behov av extra krydda

Bild: Bild: Matpatrullen

ETC Malmö.

Matpatrullens smakrunda på restaurang Ved i Lund leder dem fram till flera bra rätter. Det som hindrar maten från att nå ända fram är en aningen för stor försiktighet. Med större kryddglädje hade ett bra betyg kunnat bli ännu bättre.

I den avlånga tarmen till lokal invid Lunds konsthall huserar sedan något år tillbaka restaurangen Ved. Namnet skvallrar oblygt om att det finns en vedugn allra längst in. Det känns adekvat i den rustika miljön med murade tegelväggar och enkla bord. Här erbjuds två koncept; Pizzor som tillagas i – ja, du gissade rätt – och mellanrätter av olika slag. Gästerna rekommenderas 2–3 mellanrätter per person, men 3 mellanrätter förutsätter att man är riktigt hungrig när man kommer, för portionerna är generösa. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln