Kultur & Nöje.

2015-08-23 08:25
Inkonst har förvandlats till en drömlik internatskola. Bild: Diana Lindhardt
Inkonst har förvandlats till en drömlik internatskola.

Lev ett dygn i en art deco-dröm

Konstprojektet Sisters Academys The Boarding School låter publiken bli en del av en performance – under ett helt dygn. Skriv in dig på The Boarding School om du är redo att möta märkliga varelser och att utforska din egen uppfattning om sinnlighet och lärande

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Under tre veckor mellan den 30 augusti och 20 september huserar konstprojektet Sisters Academys The Boarding School på Inkonst. Hela Inkonst är ombyggt till en drömlik internatskola med sovplatser, seminarierum och lounger. Här inne möts man av en bläckfisk och andra märkliga figurer som utmanar besökarens sinnlighet. Vem som helst kan ta in på skolan under ett dygn eller mer.

– The Boarding School är en korsning mellan performance, aktivism, konst, forskning och pedagogik. Här inne kan vem som helst upptäcka mer om sitt egen sinnlighet och lärande. Det kommer att finnas konstnärer av högsta internationella klass på plats för att guida besökaren. Man kan också säga att det är en festival med en massa band och klubbar för de som inte vill skriva in sig, säger Rebecka Askaener, marknadsförare för Sisters Academy.

Vem vänder sig det här konstprojektet till?

– Det vänder sig till alla som vill utforska något med kroppen utöver det vanliga. När man kliver in blir man en del av verket. Men vi kräver inte att man ska prestera något utan det räcker att man är här.

Hur ser det ut inne på Inkonst under de tre veckorna?

– Hela Inkonst är ombyggt till en internatskola som påminner om en art deco-fantasi. Det är mycket blommor, figurer och djur. Dessutom en sovsal, ett dormitory, med sängar för besökarna att sova i.

Vad har ni för mål med The Boarding School?

– Alla har en erfarenhet från sin egen skolgång och vi har alla en referenspunkt om hur en utopisk skola hade varit. Det har nog många funderat på. I The Boarding School kommer vi utforska vad sinnligt lärande kan vara och under våren kommer vi ta med de tankarna till en gymnasieskola. Det blir del två i projektet Sisters Academy.

Om man inte vill stanna ett dygn. Vad rekommenderar du då att man ska uppleva?

– Jag är väldigt pepp på Void of voices med sångaren från Mayhem. De kommer utföra en dödsrit. Det tycker jag verkar spexigt. Sedan är jag sjukt peppad på våra klubbkvällar. Det kommer vara en öververklig lounge med gestalter och figurer som inte finns i vanliga fall på en klubb.