Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Italienaren som lockar till återbesök

En av två förrätter – frästa räkor i vitlök. Räkorna har en ton av chili och serveras en sjö av olivolja.
En av två förrätter – frästa räkor i vitlök. Räkorna har en ton av chili och serveras en sjö av olivolja. Bild: Bild: Matpatrullen

ETC Malmö.

Värme, vänlighet och vettig mat. Ibland är det allt man behöver. Det konstaterar Matpatrullen efter att ha avnjutit en måltid på nyöppnade 400 grader. Den italienska krogen lever väl upp till kraven för en trivsam hörna dit gästen gärna vill återkomma.

I mars fick vi en ny italiensk restaurang på Södra Skolgatan 33. Adressen är historisk. 1971 öppnade Ristorante Siciliana på denna hörna och det var en av de första italienska restaurangerna i Malmö. I lokalerna, som då var mörka och gobelängklädda, härskar nu en ljus och samtidigt varm enkelhet, med trämöbler och en ljust laserad vägg på ohyvlat virke som har beklätts med delikatesser från medelhavsområdet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00