Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Gubbröra & sparris med japansk touch

Bild: Bild: Matpatrullen

ETC Malmö.

I matväg har Sankt Knuts torg länge varit ett av Malmös hippare områden. På sushirestaurangen Saiko serveras exklusiva matkonstverk. Endast ­efterrätten saknar finess.

Den första sushin i Sverige lär ha serverats år 1979 av Toshiko Lee på hennes krog Seikoen vid Tegelbacken i Stockholm. Lanseringen av det japanska köket tog fart under tidigt 80-tal, då den omåttligt populära tv-serien ”Shogun” visades på en av de två tv-kanaler som då fanns att välja mellan. I dag förknippas sushin mer med lätta och hälsosamma matval än med maffigt manliga samurajer och den syns i alla möjliga former: från degiga knyten med industriellt skurna räkor till smakfulla och överraskande konstverk. Restaurang Saiko ligger närmare det senare, men helt utan något stelt tilltal. Bemötandet är genomgående vänligt och välkomnande på ett avkopplande vis.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln