Krönika. .

2016-11-27 06:00

Raserar allt utan att dementera

Hon gör nämligen det som för många kvinnor misslyckats med hittills – skiter i och fuckar ur, okommenterat.

Efter årtusenden av väntan kan jag med glädje meddela att det äntligen ser ut som att historisk rättvisa mellan män och kvinnor har börjat skipas. Detta tack vare människan som efter lika många års väntan äntligen gett oss svaret på vad som är en kvinnlig förebild; Mona Sahlin. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Nu kanske vissa slutar läsa. Mona har haft den effekten på människor tidigare. Ett tag var det så intensivt att bara ljudet av bokstaven M fick folk att vråla rakt ut. Det var som att en reva i tiden hade uppstått och folk reagerade som under häxhysterin. Det var riktigt spännande, ur ett historiskt perspektiv. Men med Mona som kvinnlig förebild fortsätter jag skriva, fast jag just förlorade säkert 85 procent av läsarna. 

Notera ni som är kvar att hon inte är någon feministisk förebild. Hon har ju aldrig försökt inspirera till revolution genom sminktutorials på sin snapchat (sponsrad av valfritt varumärke som gillar att arbeta ihjäl människor av någon nyans av beige). Hon är inte heller en politisk förebild. Visst har hon varit principfast och drivit frihetsfrågor få andra ville prata om när det begav sig. Men har hon lyckats dölja sitt ekonomiska fiffel eller ens haft ambitionen att vara korrupt på riktigt? Det kan jag inte ge henne.

Mona Sahlin är essensen av just en kvinnlig förebild som jag personligen tror har potential att samla ALLA kvinnor. Allt ifrån de queerfeminister som besviket tvingas acceptera att de ändå föddes till KVINNA, till de som vägrar kalla sig feminist för att deras pojkvän är moderat. Hon gör nämligen det som för många kvinnor misslyckats med hittills – skiter i och fuckar ur, okommenterat.

Det här är något som män gjort i alla tider, kudos till er.  Kvinnor har sett på er med avund och tänkt att ni lever drömmen medan vi har varit för rädda om vårt anseende, våra barn och för just män för att ta steget fullt ut i dekadensen. På 2000-talet verkar läget vara att kvinnor når fram till att formulera att också vi vill ha patent på svinigt leverne, men sen fastnar i att hävda det om igen utan att agera (svina). Helt plötsligt vill någon dessutom sponsra vår Instagram där vi kommer med våra befriande uppmaningar och plötsligt har vi ett jobb som aktivist och måste ta ansvar igen. Ständigt detta ansvar. 

Men Mona skiter i allt. Samhället dömde ut henne som en outlaw en gång för alla efter valet 2010 och vad gjorde hon? Ja inte var hon någon duktig flicka som Gudrun Schyman och gick och startade sitt eget parti för att få vara med på samma villkor någon gång. I stället sa hon absolut ingenting i ord men vrålade ut ett fuck you till oss alla i sina handlingar.

VEM är den här livvakten? När blev han och Mona bundis med (varför just) the Mauler (???)? Vad gör Bo Sahlin just nu (undrar jag) och hur kan Mona vara så osmidig med andras pengar 20 år i sträck? 

Frågorna haglar och i samhällets ögon raserar Mona allt för inte bara sig själv utan också skattebetalarna. Ändå rusar hon inte för att dementera, förklara eller försöka paketera sitt beteende som rättfärdigt "EGENTLIGEN" utifrån det och det perspektivet. Som kvinna är det otroligt befriande att få se denna historiska rättvisa skipas. Tack för det, Mona Sahlin. 

Bäst & Sämst

Bäst just nu: Frida Hyvönens nya platta "Kvinnor och barn".

Sämst just nu: Att den politiska depressionen ser ut att hålla i sig över årskiftet.