Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Matvanor i förändring

På 10-i-topplisten ser man nästan bara typisk husmanskost, men Pontus Dahlström, projektledare för Matrapporten 2017, tror sig se att en förändring är på gång.
På 10-i-topplisten ser man nästan bara typisk husmanskost, men Pontus Dahlström, projektledare för Matrapporten 2017, tror sig se att en förändring är på gång. Bild: Bild: Janerik Henriksson/TT

ETC Malmö.

De senaste åren har intresset för mat och dryck planat ut och intresset för råvaror med hög kvalitet ökar kraftigt. Men det gör också kravet på att varorna ska kosta lite. ”Det är svårt att producera hög kvalitet till ett lågt pris och vi kommer att titta närmare på vad det här beror på”, säger Pontus Dahlström, projektledare för Matrapporten 2017.

Det är sjätte året i rad som Food & Friends genomför matrapporten i Sverige och det som har förvånat projektledaren Pontus Dahlström mest är frågan om prisets betydelse. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00