Nyheter.

2017-06-02 06:00

Delar av ombyggnaden är klar för inflyttning

För delar av köpcentret, som har varit under ombyggnation i flera år, börjar det bli klart för nya hyresgäster att flytta in. Renoveringen av den del av centret som ligger närmast Värnhemstorget avslutas inom kort.

Där flyttar ett apotek och Mormors bageri in. Två lokaler för restauranger är också klara, men där är det ännu inte bestämt vilka hyresgästerna blir.

Glashuset som ligger närmast Stockholmsvägen är i stort sett färdigrenoverat, men många butiker är tomma. För den tredje delen, som ligger mellan de två övriga delarna, så finns det i dag inte ens ett datum för när det kan vara klart. Byggnaden är tömd på både mellanväggar och verksamheter.

– Vi har väntat med den delen för att få klart med vem som ska bli den stora aktören där, säger Gregor von Amim, projektledare för de tyska fastighetsägarna Commerz Real, som nu har sålt centret vidare.

Överst i glashuset finns en sportbar, bio och gym, och de är de verksamheter som har funnits kvar under hela byggtiden. Mellan dem planeras nu också ett mattorg med flera serveringar.