Nyheter.

2017-12-15 01:24
Natalie Salmon och Xavier Rodrigues med en oväxlad cykel respektive mammas cykel.  Bild: Jenny Wickberg
Natalie Salmon och Xavier Rodrigues med en oväxlad cykel respektive mammas cykel. 

”Bättre med en fattigcykel”

Trots den kommunala satsningen så är det fortfarande glest mellan elcyklarna på stadens vägar. Många Malmöbor föredrar att hålla sig till helt vanliga tvåhjulingar.

– Man ska inte ha något dyrt i Malmö. Bättre att hålla sig till en fattigcykel som lämnas ifred, säger Natalie Salmon, som dagligen trampar runt på en oväxlad cykel.

Elmotorn som är en fördel för dem som cyklar långt ser många Malmöbor i stället som en nackdel.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Jag cyklar varje dag, både till jobbet och träningen. För mig är det en fördel att cyklingen ger motion, säger Filip Lindstrii, som tar sig runt på en sjuväxlad cykel.

Gillar klassikerna

Studenten Sami Slåvaara håller sig till en gammal Monark som han köpte för 50 kronor.

– Jag gillar de klassiska cyklarna och tycker att det är bra att jag får träna mina ben samtidigt som jag förflyttar mig, säger han.

Pensionären Maria cyklar också i stort sett varje dag. Hon har en traditionell cykel med några växlar, vilket hon tycker är lagom.

– Med den kan man cykla på alla vägar, säger hon.

Kan tänka sig elcykel

Xavier Rodrigues brukar cykla dagligen, när han har en cykel. Just nu är det sin mammas cykel han använder sig av. Men till skillnad från många andra är han inte helt främmande inför tanken på att skaffa en elcykel.

– Det hade varit bra ibland, som när jag ska upp för backar. Men samtidigt ger backarna bra träning för benen. Det är ju bra att passa på och röra sig när man kan, eftersom vi annars sitter så mycket stilla i dag.

De som cyklar mycket och ofta tycker att standarden på vägarna blivit bättre.

– Cykelbanorna har utvecklats en del på senare år, säger Filip Lindstrii som särskilt uppskattar en cykelbana längs med kanalen.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter