Debatt. .

2017-10-05 07:00
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) och uttrikesminister Margot Wallström (S) i riksdagshuset.  Bild: Henrik Montgomery/TT
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) och uttrikesminister Margot Wallström (S) i riksdagshuset.

Vi litar på Hultqvist – annat vore ju desinformation

Så bra att försvarsminister Hultqvist i riksdagen och inför hela svenska folket i februari förra året försäkrade att kärnvapen inte ska föras in på Sveriges territorium! Han var så angelägen om att kväva minsta tvivel, att han i förebyggande syfte kategoriskt avfärdade alla frågor som myter och desinformation.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Den tydligheten känns verkligen trygg att ha i ryggen nu när USA:s försvarsminister James Mattis i brev till Hultqvist trycker på för att Sverige ska avstå från att skriva på FNs kärnvapenförbud.

Sverige ska ju enligt Hultqvists försäkringar förbli alliansfritt och under inga omständigheter släppa in kärnvapen på sitt territorium, så Mattis hot om försämrat samarbete om vi skriver på FN-förbudet måste vara ett slag i luften.


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


Vad spelar det för roll för USA om vi skriver på eller inte? Vi ska ju ändå varken tillåta kärnvapen på svensk mark eller gå med i Nato.

Vi litar på Hultqvist – allt annat vore ju desinformation och myter. Om Mattis har missförstått Hultqvists raka tydlighet är det bara att beklaga. Då lär han bli besviken när Margot Wallström fullföljer den svenska avsikten och skriver på kärnvapenförbudet.

 

Svenska Freds kärnvapengrupp 
genom Svenska Freds och Skiljedomsföreningen Lund-Malmö