Debatt. .

2016-07-18 06:07
”Den stora feltanken hos de styrande kom under 2000-talet, när den politiska högern startade eländet med utförsäljningen av vårt gemensamma samhälle till den privata marknaden”, skriver debattören.  Bild: Fredrik Sandberg/TT
”Den stora feltanken hos de styrande kom under 2000-talet, när den politiska högern startade eländet med utförsäljningen av vårt gemensamma samhälle till den privata marknaden”, skriver debattören. 

Ska vi verkligen tillåta detta snurrande av skattepengar?

I dag är det okej att tjäna pengar på sjuka människor i behov av läkemedel.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Föreställ er 70-talet. Vi har just sett Apoteksbolaget födas. Då var det nämligen inte rätt att tjäna pengar på sjuka människor i behov av läkemedel. Det var inte okej att tjäna pengar på barn. Det var heller inte rätt att tjäna pengar på sjuka människor i behov av sjukvård. När det gäller vår äldreomsorg var det inte rätt att tjäna pengar på våra gamla.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Hur ser det ut i dag? Ja, den stora feltanken hos de styrande kom under 2000-talet, när den politiska högern startade eländet med utförsäljningen av vårt gemensamma samhälle till den privata marknaden. De var överens om att det här skulle ändras. Så i dag är det enligt dem okej att tjäna pengar på sjuka människor i behov av läkemedel. Det är okej att tjäna pengar på sjuka på sjukhusen. Det har också blivit okej att tjäna pengar på våra barn och deras framtid, liksom att tjäna pengar på våra gamla. Elände!

När dåvarande eländesministern Fredrik Reinfeldt började sälja ut Sverige så hakade förstås riskkapitalisterna på! Och vi kunde alla se på när det mesta gick för småpengar till hugade spekulanter – och inte sällan till utländska sådana. De såg med glädje på när karusellen snurrade. Men ska vi verkligen tillåta detta snurrande av skattepengar?

Så hur ska vi ha det? Ska eländet få fortsätta? Ska vi ta detta elände och svälja faktumet att Sverige numera är till salu?