Debatt. .

2017-09-28 07:00
”Samtidigt som Irma åt sig igenom Kubas norra kust undertecknade Donald Trump förlängningen av den kriminella ekonomiska blockaden mot Kuba”, skriver debattören.  Bild: AP/TT
”Samtidigt som Irma åt sig igenom Kubas norra kust undertecknade Donald Trump förlängningen av den kriminella ekonomiska blockaden mot Kuba”, skriver debattören.

Orkandrabbade kubaner utan hjälp

Som alla säkert vet drog orkanen Irma rakt över Kuba. De materiella skadorna är oöverskådliga och tio personer har omkommit. El- och telenät, vägar, broar, tunnlar och viadukter har drabbats hårt och livsviktiga turistanläggningar ligger i spillror. Sjukvården är drabbad av brist på elektricitet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Den kubanska regeringen evakuerade över en miljon människor i tid (tillsammans med sina katter och hundar) och nu har flera hundratusen börjat återvända till sina förstörda byar och hem. I skrivande stund är det bara Svensk-Kubanska Föreningen som samlar pengar för att skicka till Kuba.

Jag hoppas att svenska politiker ska vakna och se till att humanitärt stöd skickas till det kubanska folket. Jag hoppas på katastrofhjälp från Sida, stöd från Isabella Lövin, Anders Kompass, Margot Wallström.


KOM TILL BOKMASSAN !

ETC och Leopard arrangerar 29 och 30 september Bokmassan (Heden, Göteborg). Massa författare, massa böcker – och inga högerextremister. All information: ETC.se/Bokmassan


Samtidigt som Irma åt sig igenom Kubas norra kust undertecknade Donald Trump förlängningen av den kriminella ekonomiska och finansiella blockaden mot Kuba. Den folkrättsvidriga Helms-Burton lagen förblir intakt. Jag hoppas att den amerikanska blockaden ska hävas, så att kubanerna kan få hjälp på riktigt.

Men just nu är det bara Svensk-Kubanska Föreningens insamling som gör skillnad. Jag uppmanar därför alla att stödja deras insamling för återuppbyggnaden efter orkanen Irma. Ni ser, man vet aldrig när man själv blir till en tiggare! Alla pengar de samlar ingår oavkortat till Kuba för hjälp i återuppbyggnaden. Tack Svensk-Kubanska Föreningen.

För information: http://www.svensk-kubanska.se

René Vázquez Díaz 
Författare, Malmö