Debatt. .

2016-06-20 06:19
"Nyckeln är en skola som låter alla få ett värdigt liv och en likvärdig möjlighet att lyckas i livet", skriver Pär Träff.  Bild: Hasse Holmberg/TT
"Nyckeln är en skola som låter alla få ett värdigt liv och en likvärdig möjlighet att lyckas i livet", skriver Pär Träff. 

Klasskamp handlar om att lyfta människor

Klasskamp är ett ord som kanske skrämmer en del människor. Men den kan se olika ut beroende på vem man talar med. Reformer där vår svenska modell sakta förfinas är bra. Bit för bit kan vi tillsammans bygga ett samhälle som inte trampar ner människor på grund av klass. Klassfrågan är viktig eftersom det är den vårt samhälle bygger på. Klasskamp handlar främst om att lyfta människor.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Den politiska högern är naturligt klasskampens motståndare! Överklassen vill inte ge av det de har för att det inte känns bra för dem att dela med sig och de vill inte förlora makt. De vill ha klyftorna i samhället eftersom det är det samhälle som gynnar dem allra mest. Den politiska högern kommer aldrig att ta upp frågan om klass eftersom det är något som överklassen inte ställer upp på. Högern gynnar alltid sina kärnväljare! De talar om klassamhället som om det inte finns.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Högern lägger ut dimridåer för att ingen ska titta på alla de miljarder deras kärnväljare sitter på och som de inte vill dela med sig av.

Skolan är nyckeln här! Om vi får en skola där alla möts och som är offentlig blir skolan också naturligt en mötesplats för alla. En skola som låter alla få ett värdigt liv och en likvärdig möjlighet att lyckas i livet är något vi alla kan sträva efter. Men även inom äldreomsorgen och sjukvården pågår klasskampen liksom inom andra samhälleliga institutioner.

Det är frapperande hur högern alltid slår på de mest utsatta människorna i samhället. Det är något de aldrig gör mot sina kärnväljare. De lockar inte sällan väljare med skattesänkningar. Om sedan någon annan än deras kärnväljare går på deras skitsnack är det en ren bonus för dem. Skattesänkningarna drabbar vår välfärd hårt.