Debatt. .

2017-04-20 07:00
Shamsullah Hassani menar att han är 17 år men Migrationsverket säger att han ljuger.  Bild: Marcus Ericsson/TT
Shamsullah Hassani menar att han är 17 år men Migrationsverket säger att han ljuger.

Jag vill bara ha en chans att förklara

Jag heter Shamsullah Hassani, jag kommer från Afghanistan. Jag har varit i Sverige i två år. I augusti 2016 fick jag beslut från Migrationsverket. Det var ett avslag som jag överklagade.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Jag heter Shamsullah Hassani, jag kommer från Afghanistan. Jag har varit i Sverige i två år. I augusti 2016 fick jag beslut från Migrationsverket. Det var ett avslag som jag överklagade. Efter att jag överklagade har jag väntat i sex månader. Efter sex månader fick jag andra avslaget utan att Migrationsverket kallade mig. 

Mitt problem är i Afghanistan. Jag har ingen familj och jag är under 18 år. Om Migrationsverket skickar tillbaka mig till Afghanistan finns där ingen som kan hjälpa mig. Där kan hända att jag blir terrorist, våldtagen eller att jag blir mördad. Det är jag verkligen rädd för eftersom jag inte har några släktingar i Afghanistan. 

Egentligen är jag 17 år men Migrationsverket säger att jag ljuger. Jag är 17 år, men de accepterar inte det och säger att jag är över 18 år, men de kan inte bevisa det. I början av mars fick jag andra avslaget från Migrationsverkets domstol, utan att de träffat mig. 

Jag ville bara ha en chans till att kunna förklara för dem att jag kan inte åka tillbaka till Afghanistan, men tyvärr fick jag inte den här chansen av dem. Jag mår dåligt. Jag vet inte vad ska jag göra. Jag kan inte sova och är jätterädd. Jag vill bara att någon hjälper mig. Jag vill bara ha en chans i livet att kunna förklara för dem. 

Vill säga till dem som sitter i regeringen och riksdagen – alla har samma blod. Jag ber er att acceptera oss.    

Shamsullah Hassan 
Shamsullah Hassani har nu överklagat Migrationsverkets beslut för tredje gången. Han går på Värnhemsskolan i Malmö och tränar mycket. Han drömmer om att få stanna i Sverige, studera och ägna sig åt politik i framtiden.