Debatt. .

2016-05-30 07:07
”De stora multinationella företagen ska inte få kalasa på vår frihet!” skriver Per Träff.  Bild: Markus Schreiber/TT
”De stora multinationella företagen ska inte få kalasa på vår frihet!” skriver Per Träff.

Det största hotet mot Sverige

Vill vi vara ett självständigt land där makten utgår från folket bör vi avstå från att skriva under detta avtal.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

TTIP med ISDS är det i dag kanske största hotet mot vår demokrati. Om vi i Sverige vill avhända oss rätten att själva bestämma vilka lagar som ska gälla i Sverige, vilken typ av samhällsstruktur vi ska ha och vad politikerna i vårt land ska få bestämma, så ska vi absolut driva igenom det här avtalet.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Vill vi däremot vara ett självständigt land där makten utgår från folket och inte från stora multinationella företag, så bör vi avstå från att skriva under detta avtal. Det är det enda sättet på vilket vi här i Sverige kan fortsätta att oberoende stifta våra egna lagar och om vi vill återreglera någon del av samhället, så är det enda sättet att inte skriva under avtalet.

Ett problem som jag ser det är att det är på EU-nivå förhandlingarna sker. Det innebär också att det blir desto viktigare vilka partier som representerar Sverige i Europaparlamentet. Vi måste som land, som nation, ha möjligheten att stå utanför TTIP med ISDS om EU nu skulle få för sig att ratificera detta avtal.

Det här är ett avtal som flertalet länder i tredje världen ångrar att de skrev under. Dessa länder är i dag bakbundna av det här avtalet som enbart gynnar de stora multinationella företagen. Dessa företag ska helt enkelt inte bjudas in till att kunna förhindra en folkvald svensk regering att i full frihet bedriva sin politik! 

Varför ska vi här i Sverige gå med på skrivningar som de i TTIP med ISDS? Vi har i praktiken redan en föredömligt fri handel med USA. De stora multinationella företagen ska inte få kalasa på vår frihet!