Debatt. .

2017-10-12 07:00
”Vi ska ha skolor där det är eleverna och själva verksamheten som är det viktiga”, skriver debattören.  Bild: Anders Wiklund/TT
”Vi ska ha skolor där det är eleverna och själva verksamheten som är det viktiga”, skriver debattören.

Det här är inte en skola värd Sverige!

En friskola i Malmö sorterar elever och det är fullt belagt att detta har skett. En elev vägrades plats på skolan eftersom han bedömdes vara alltför resurskrävande.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Är det så här vi vill att skolan ska vara? Det är i alla fall den här skolan vi har fått efter det nyliberala experiment som genomförts av den politiska högern i Sverige. Skolan är segregerad, ur skolverksamheten tas det vinster, har du fel bakgrund kommer du inte in på de fina skolorna och vi har fått en betygsinflation med mera.

Det här är inte en skola värd Sverige! Vi ska ha skolor där det är eleverna och själva verksamheten som är det viktiga. Skolan mår bra av att vara gemensamt ägd. Det vill säga att vi får en skola där alla ovan nämnda avarter förhindras. Dessutom är det helt uppåt väggarna att tala om elever som kunder och skolan som en marknad!


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


Liberalernas Jan Björklund skyller precis allt dåligt inom skolan på kommunaliseringen. Inget är som vanligt hans eller Alliansens fel. De har som vanligt inget med det här att göra.

Elever ska känna sig säkra på att få en skola där alla räknas. En skola där alla får samma chans att lyckas oavsett om du kommer från en studievan miljö eller inte. Skolan är grunden för vår framtid! Den är alltför viktig för att leka med på det sätt som den politiska högern har gjort med svensk skola.

De tog chansen när de hade den men de körde skolan i botten. Det måste vi ta tag i och göra en förändring så att skolan än en gång blir bland världens främsta.

Att det allmänna bedriver skolverksamhet och andra verksamheter är inget farligt. Oavsett om företrädarna för den politiska högern skriker kommunism efter oss och pekar finger.